Kampen om tribunen

Kampen om tribunen Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,20 MB
FILNAVN
Kampen om tribunen.pdf
ISBN
4954143941960

BESKRIVELSE

Toppfotballen har gjennomgått en dramatisk kommersialisering desiste 20 årene. Samtidig har de sosiale praksisene på tribunenendret seg ideologisk og kulturelt. Hvorfor oppstår konflikter mellom supportere, klubber og forbund om hvordan fotballen bør utvikle seg? Har supporterne makt? Boka rører ved en rekke temaer: identitet, kommersialisering, globalisering, sikkerhet, vold, kjønn og kropp. Den rommer sosiologi, antropologi, historie, religionsvitenskap, idrettsvitenskap og arkitekturteori. Redaktørene er ledende norske forskere på feltet, og blant bidragsyterne er tre internasjonale profiler: Richard Giulianotti, Gary Armstrong og TorbjörnAndersson. Boken er nyttig lesning for studenter og forskere innen samfunns- og idrettsvitenskap og for alle som er opptatt av forholdet mellom publikum, idrett og samfunn.

Mjøndalen blir dermed stående på sjetteplass på tabellen. England-trener Gareth Southgate advarte i forkant av landslagspausen at han ville ta laget sitt av banen om de ble utsatt for rasistiske rop fra tribunen. Etter kampen vekker imidlertid Bulgaria ... Det skal ha vært snakk om 30 dukker totalt, 25 av dem kvinnelige.

Fotballen er kommersiell, men den er det på sin egen måte. I kraft av sin popularitet er toppfotballen, nasjonalt og internasjonalt, en viktig del av underholdningsindustrien.

RELATERTE BØKER