9. april 1940

9. april 1940 - Aage Georg Sivertsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aage Georg Sivertsen
DIMENSJON
3,66 MB
FILNAVN
9. april 1940.pdf
ISBN
4454311297496

BESKRIVELSE

Er fortellingen om 9.april 1940 et historisk bedrag? En stivnet beretning vi er blitt servert igjen og igjen uten kritiske spørsmål om hva som egentlig skjedde? Hvilke valg tok norske politikere og militære ledere i disse skjebnesvangre timene og dagene? Aage G. Sivertsen retter et skarpt lys mot den norske regjeringens ansvar for aprildagene 1940. Særlig utenriksminister Halvdan Koht, forsvarsminister Birger Ljungberg og statsminister Johan Nygaardsvolds roller blir grundig drøftet: Var de uforstandige i sine embeter? Var det grunnlag for å stille dem for riksrett etter krigen? Sett i lys av det omfattende landssvik-oppgjøret - var det urimelig at ikke regjeringen Nygaardsvold ble stilt til ansvar? Riksrettssaken som uteble er inntil nå en mørklagt del av vår historie. «9.april 1940. Et historisk bedrag» er en spennende, velskrevet og engasjerende bok om et brennbart kapittel i norsk historie.

Se biler som er fotografert av tyske soldater. Fotomontasje med bilder fra 1940 og moderne tid. VERDENSKRIG STIKKORD: KOMMUNE: STED: FORSPILL: MERKNAD: Dagsnytt 9.

Følg invasjonen av Norge - time for time, minutt for minutt... I dag er det 75 år siden tyskerne angrep Norge under den annen verdenskrig. 9.april 1940 Ingen annen militær bragd under den 2. verdenskrig har hatt større politisk og militær betydning for Norge enn den som ble utført av Oscarsborg 9.april .Dette gir Kongen og hans familie, regjeringen og Stortingets representanter tid til å forlate hovedstaden, og begynner den 2 måneder lange flukten som endre med evakuering fra Tromsø 7.juni til England. Historikeren Aage G.

RELATERTE BØKER