Norsk utenrikspolitikks historie. Bd. 5

Norsk utenrikspolitikks historie. Bd. 5 - Knut Einar Eriksen, Helge Øystein Pharo | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Einar Eriksen, Helge Øystein Pharo
DIMENSJON
3,57 MB
FILNAVN
Norsk utenrikspolitikks historie. Bd. 5.pdf
ISBN
7583435217655

BESKRIVELSE

I det globale diplomatiet innenfor FN opptrådte Norge som en aktiv forkjemper for avkolonisering og økonomisk bistand til den tredje verden. Regjeringen hadde som mål å fremme en mer rettferdig og fredeligere verdensorden og å mobilisere den idealistiske innenlandske opinionen som så med skepsis på rustningskappløpet. Med bistanden til India søkte regjeringen å nå begge målene samtidig. Med forkortelsesliste. litteraturliste og person- og sakregister.

"Dansketida" blr den kalt, den delen av historien vår som ligger mellom 1380 og 1814. Men perioden ser annerledes ut for historikerne i dag enn for tidligere generasjoner.

Striden med USA på 80-tallet om eksport av norsk naturgass demonstrerte dette til fulle. Norsk utenrikspolitikks historie. Bd.

RELATERTE BØKER