Krysseren Blücher

Krysseren Blücher - Alf R. Jacobsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf R. Jacobsen
DIMENSJON
4,98 MB
FILNAVN
Krysseren Blücher.pdf
ISBN
5446773443972

BESKRIVELSE

I grålysningen 9. april 1940 seilte den tyske Kampgruppe 5 innover Oslofjorden med den flunkende nye krysseren Blücher i tet. Målet var å vinne rask kontroll over hovedstad, konge og regjering. Hitler spilte høyt. Okkupasjonen av Norge skulle sikre isfrie havner for transport av svensk jernmalm fra Narvik og ubåt- og flybaser i kampen om Atlanterhavet. Dette er fortellingen om en manns vilje og mot. Og om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk ned i Drøbaksundet. Det er fortellingen om tysk hovmod og villighet til å ta store sjanser. Og det er den tragiske historien om manglende norsk forsvarsvilje og effekten av en målbevisst nedrustning. Forfatteren gir oss et unikt innblikk i Norges skjebnetime - 9. april 1940.

Dette kommer fram i dokumentaren som sendes på NRK 1 torsdag kveld. Oscarsborg Festning har siden 1848 ligget som et effektivt forsvarsverk i Oslofjordens trangeste løp. 9.

Sammen med sin kone Gerda startet han produksjonen av rister hjemme på gården nær Vildbjerg i Vestjylland. Blücher ble sjøsatt 8. juni 1937 og var ferdigbygd 30.

RELATERTE BØKER