Islamofobi

Islamofobi - Mattias Gardell | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mattias Gardell
DIMENSJON
4,14 MB
FILNAVN
Islamofobi.pdf
ISBN
6990416887083

BESKRIVELSE

Hekser, kjettere, katolikker, romfolket og jøder har i forskjellige tidsepoker representert det Onde. I dag er det muslimer. Over hele Europa marsjerer brune partier inn i parlamenter under islamofobien fane. Deres anti-muslimske budskap overføres på de etablerte politiske partier og andre organisasjoner. Liberale og konservative partier krever statsborgerskaps-tester, kartlegging og overvåking av muslimske borgere. Og blant folk flest brer det seg på ny en blanding av bekymring og ren frykt for muslimsk innvandring. Men hvor god grunn til panikk har vi egentlig? Mattias Gardell undersøker den islamofobiske tanketradisjonen i Europa fra middelalderens korstog til idag. Han analyserer den etterhvert vanlige oppfatningen av muslimer som voldelige, terrorister, kvinneundertrykkere og antisemitter, som truer demokrati og ytringsfrihet. Har vi blitt så vant til å diskutere på denne måten at vi ikke ser at det springer ut fra en rasistisk forskjellstenking? Dette er en bok som hjelper deg å skille: Hva bør vi virkelig bekymre oss for, og hva savner rot i virkelighetens verden?

Det må vi selvsagt gjøre - straks vi har avskaffet islamofobien. Endret eksterne lenker. Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Islamofobi.Sjekk gjerne at endringen min er OK.

Begrebet benyttes bl.a. af myndigheder og i akademisk faglitteratur om antimuslimske fordomme, hadretorik og propaganda og som samlebetegnelse for fordomme mod og diskriminering af muslimer.

RELATERTE BØKER