Forsvarsdepartementets historie 2

Forsvarsdepartementets historie 2 - Kjell Inge Bjerga, Sigurd Sørlie | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell Inge Bjerga, Sigurd Sørlie
DIMENSJON
4,91 MB
FILNAVN
Forsvarsdepartementets historie 2.pdf
ISBN
7258592122214

BESKRIVELSE

Forsvarsdepartementets historie 1814-2014 tar for seg hovedtrekkene i de militære departementenes historie i Norge. Andre bind, Et departement for politikk?, tar for seg årene 1940-2014.Forfatterne viser at Forsvarsdepartementet etter krigen ble utviklet på linje med andre departementer. Politisering sto i sentrum: Forsvarsdepartementet var gjenstand for en rekke reformer i perioden, med sikte på å utvikle et departement som ville makte å initiere, utforme og gjennomføre en bærekraftig politikk på det høyt prioriterte forsvarsfeltet. Tidvis var reformatorene i forsvarssektoren i front i så måte. Men boken forteller også om tilbakeslag. Verken mot slutten av 1950-årene eller ved inngangen til 1990-årene klarte departementet å utforme en politikk som var tilpasset endrede sikkerhetspolitiske og økonomiske rammebetingelser. Departementet klarte heller ikke alltid å utøve en tilfredsstillende demokratisk styring i sektoren. I løpet av 1990-årene oppstod det en akutt styringskrise som resulterte i at forsvarssjefen etter britisk inspirasjon ble innlemmet i selve Forsvarsdepartementet fra 2003. Et kraftfullt departement der faget stod i politikkens tjeneste, var kanskje endelig en realitet også på forsvarsfeltet? Første innbrett: Kjell Inge Bjerga (f. 1970) er professor og direktør ved Institutt for forsvarsstudier. Han har arbeidet mest med Forsvarets utvikling under og etter den kalde krigen samt forvaltningspolitikk og ledelse og styring på forsvarsfeltet. Sigurd Sørlie (f. 1975) er førsteamanuensis ved Institutt for forsvarsstudier og leder for Senter for sivil-militære relasjoner. Han har primært arbeidet med andre verdenskrig og det norske forsvaret under den kalde krigen.

Det legges vekt på å analysere departementets utvikling i en bred politisk og samfunnsmessig sammenheng, og å få frem hvor­dan departementets rolle og funksjon er utviklet under ulike varianter av det demokratiske stats­systemet i Norge. Etablering. Norge fikk sitt første departement for forsvarssaker 30.

Les mer om hele læreverket på våre nettsider cdu.no. Elevnettsted med lydbokfiler Elever kan fritt benytte nettstedet. TV 2 er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video. Foto: Croatian History Museum Krigsfangene ble under umenneskelige forhold satt til å bygge veier, jernbaner og flyplasser.

RELATERTE BØKER