Ytringsfrihet og medieregulering

Ytringsfrihet og medieregulering - Olav Torvund | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav Torvund
DIMENSJON
6,40 MB
FILNAVN
Ytringsfrihet og medieregulering.pdf
ISBN
5757164860269

BESKRIVELSE

Både jussen og medievirkeligheten har utviklet seg mye på kort tid. Blant annet har Grunnlovens hovedbestemmelse om ytringsfrihet i § 100 blitt endret. I tillegg har vi fått en ny straffelov og ny rettspraksis fra bl.a. Menneskerettsdomstolen.«Ytringsfrihet og medieregulering» gir en innføring i medierett og behandler emner som pressens rolle, ytringsfrihetens grenser, ansvaret og de rettslige rammene for ytringsfriheten. Denne fremstillingen er hovedsakelig skrevet for det tverrfaglige bachelorprogrammet «Digitale medier» ved Universitetet i Oslo. I tillegg vil boka være et nyttig oppslagsverk for jurister og ansatte i landets mediehus.

I tillegg har vi fått en ny straffelov og ny rettspraksis fra bl. Les mer.

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at det på ingen måte er fritt frem for å sjikanere og trakassere andre i sosiale medier og at nettroll som trår over grensen for det akseptable risikerer så vel straff- som erstatningsansvar. Hver eneste dag er ytringsfriheten i Norge under sterkt press - helt uavhengig av trusler og vold fra ekstremister. «Ytringsfrihet og medieregulering» gir en innføring i medierett og behandler emner som pressens rolle, ytringsfrihetens grenser, ansvaret og de rettslige rammene for ytringsfriheten. En avis hadde i desember 2013 og januar 2014 flere artikler og debattinnlegg om ytringsfriheten for ansatte i X kommune. Ombudsmannen besluttet på bakgrunn av dette å undersøke hvordan kommunens regelverk om ansattes rett til å ytre seg offentlig forholdt seg til gjeldende regler om ansattes ytringsfrihet. Denne butikken bygges på Eier du denne butikken? Logg inn her Tarjei Bekkedal (1977), cand.jur.

RELATERTE BØKER