Stedene som former deg

Stedene som former deg - Else Wiestad | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Else Wiestad
DIMENSJON
11,3 MB
FILNAVN
Stedene som former deg.pdf
ISBN
7222063808655

BESKRIVELSE

I denne boken er forfatteren på leting etter en utvidet subjektforståelse som innbefatter det nære forholdet mellom kroppen og dens omverden. Kroppens og omverdenens betydning for selvet eller subjektet er til dels blitt ignorert av filosofer og andre lærde skoler, fordi man tradisjonelt har nedvurdert det lokale og partikulære til fordel for det overordnede og universelle, men også fordi sted og rom i så stor grad er med oss og tas for gitt. Forfatteren fremhever at sted og rom har betydning for oss på de fleste livsområder og er med på å forme oss. Også intensjonene og valgene våre påvirkes av de omgivelsene vi inngår i. Vi har derfor ikke bare en sosial og kulturell, men også en kroppslig og romlig historie. Boken setter søkelyset på samspillet mellom mennesker og omgivelser fra en filosofisk og tverrfaglig innfallsvinkel. Else Wiestad, dr. philos., er professor emerita i filosofi ved Universitetet i Oslo. Foruten en rekke fagartikler har hun blant annet utgitt bøkene Kjønn og ideologi og De store hundreårsbølgene. Kjønnsdebatten gjennom 300 år.

... Andre viktige spørsmål er hvordan kjønnsroller og familie- og samlivsformer endrer seg over tid og fra sted til sted.

Men da får du samtidig i deg en del kalorier, så det er ikke disse matvarene du bør satse på. Gå for frukt og grønt.

RELATERTE BØKER