Naturlig lederskap

Naturlig lederskap - Leif-Runar Forsth | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif-Runar Forsth
DIMENSJON
11,12 MB
FILNAVN
Naturlig lederskap.pdf
ISBN
9526919169518

BESKRIVELSE

Lederskap finnes i alle menneskelige samfunn. Vi kan også finne former for lederskap hos mange dyrearter. Selv hos fisk og insekter kan vi finne lederskap. Det finnes derfor naturlige former for lederskap. Det lederskapet som er naturlig for mennesket, vil også være et fornuftig utgangspunkt for godt lederskap i dag. Denne boka forsøker derfor å svare på spørsmålene: Hva er det naturlige lederskap for mennesket? Hvorfor har vi også andre former for lederskap enn det naturlige? Hvordan kan kunnskapene om det naturlige lederskap være til nytte for dagens moderne lederskap? Mennesket har utviklet seg via evolusjonen og med det også menneskets lederskap. Det naturlige lederskapet har utviklet seg for å være til beste for mennesket som art, for menneskelige grupper og for det enkelte mennesket. Konklusjonen er at evolusjonært utviklet lederskap skal bidra til å øke et individs, en gruppes eller en arts muligheter til å overleve. Den viktigste siden ved lederskap er å fremme samarbeid. Lederskapet skal også bidra til å oppfylle menneskenes behov. I naturtilstanden var lederskapet egalitært, frivillig og fleksibelt. Boka gjennomgår temaer som: Lederskap, samarbeid og moral hos dyr. Evolusjonært utviklet lederskap. Lederskap i tidligere tiders samfunn, på forskjellige steder i verden og i forskjellige typer samfunn. Fornuft, følelser og estetikkens plass i lederskap. Etikken som lederskapets grunnmur. Klassisk og moderne lederfilosofi. Lederteorienes utvikling.

Når vi forstår hvordan livet fungerer kommer flow og ressursfylte indre tilstander av seg selv. Effekten av dette er opplevelse av mer tid, mindre stress, bedre prestasjoner, bedre relasjoner og sterkere grad av tilstedeværelse. Naturlig lederskap og selvledelse.

Sinnet vårt virker kun en vei, og vi har alle en innbygget kapasitet for suksess. Naturlig lederskap har ved å sette fokus på den viktigste "råvaren" som bedrifter og organisasjoner har - humankapitalen - , hjulpet våre kunder til betydelige gevinster. Det kan hende at noen karakteristika mer naturlig finnes i personlighet av en leder. Imidlertid, hver av disse egenskapene kan også utviklet og styrket.

RELATERTE BØKER