Vestlandets historie. Bd. 3; kultur

Vestlandets historie. Bd. 3; kultur En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,98 MB
FILNAVN
Vestlandets historie. Bd. 3; kultur.pdf
ISBN
8512584084846

BESKRIVELSE

VESTLANDETS HISTORIE er den første verkelege landsdelshistoria som blir gitt ut i Noreg. I tre bind tek verket for seg samanbindande tilhøve og samhandling i landsdelen gjennom tidene, men òg motkrefter i form av lokale ulikskapar og spenningar. Vestlandet blir sett både innanfrå og utanfrå - i forhold til resten av landet og ei større omverd. Det tredje bindet, KULTUR, handlar om den mangslungne og rike kulturutviklinga på Vestlandet frå trusskiftet i mellomalderen til i dag. Opningskapitlet ser vestnorsk identitet i eit historisk perspektiv. Den vidare framstillinga går inn på kristendom og kyrkje i mellomalderen og religiøse forhold i etterreformatorisk tid, særleg lekmannsrørsle og religiøse vekkingar. Det blir gitt eigne oversyn over språkutvikling og litteratur, Vestlandet som motiv i biletkunsten, og utviklinga av musikk og scenekunst. Ein epilog samlar trådane i bindet og heile trebindsverket. Alle bestillinger av verket via nettbutikken leveres portofritt!

(Red. Ottar Grepstad, Knut Helle, Arnvid Lillehammer, Anna Elisa Tryti) 2006 Viljen til språk ei nynorsk kulturhistorie; 2005 Nynorsk faktabok Vestlandets Historie 3 Det tredje bindet, KULTUR, handlar om den mangslungne og rike kulturutviklinga på Vestlandet frå trusskiftet i mellomalderen til i dag.

Våre opplevelsesreiser har alltid mange utflukter og sightseeinger inkludert, og vi bruker lokale guider som kjenner sitt nærområde godt til å formidle lokal kultur og historie. Anders Johansen er utdannet sosialantropolog. I 1980 tok han magistergraden med avhandlingen Arbeid og tanke.Om noen forskyvninger i forholdet mellom kultur og praktisk fornuft. Bergensmagasinet formidler historier om menneskene som lever og jobber i vestlandets hovedstad.

RELATERTE BØKER