Usedelighet og samfunnsfare

Usedelighet og samfunnsfare - Joar Tranøy | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Joar Tranøy
DIMENSJON
9,22 MB
FILNAVN
Usedelighet og samfunnsfare.pdf
ISBN
4601712051400

BESKRIVELSE

Usedelighet og samfunnsfare Seksuelt utfordrende atferd og medisinske inngrep innen åndssvakeomsorgen i 1940- og 1950-åreneBoka belyser bruken av medisinske seksualinngrep . sterilisering og kastrasjon . som «behandling» mot seksuelt utfordrende atferd fra såkalt åndssvake personer i 1940- og 1950-årene. Hensikten er ikke å kartlegge omfanget av seksualinngrep, men å undersøke i hvilke sammenhenger og på hvilke indikasjoner slike inngrep forekom. Forfatteren stiller spørsmål om hensynet til personens beste var like viktig som at inngrepet skulle fungere som samfunnsvern. Kildemateriale fra sentralinstitusjonene og sinnssykehusene tyder på at personer under kategorien «åndssvak» ofte ble oppfattet som en trussel mot samfunnets moral, og måtte skilles ut og behandles eller uskadeliggjøres.Studien er et viktig bidrag til kunnskapen om norsk psykiatrihistorie, og er også av nytte for arbeidstakere og studenter innen vernepleie og psykisk helsevern i dag.Joar Tranøy er psykolog og forsker, og har publisert flere bøker og artikler om norsk psykiatrihistorie.

Postadresse: 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon: + 47 21 61 65 00 ... Get this from a library! Usedelighet og samfunnsfare : seksuelt utfordrende atferd og medisinske inngrep innen åndssvakeomsorgen i 1940- og 1950-årene. [Joar Tranøy] Dokumentar og fakta (2) Fagbøker (2) Format + Alle; Heftet (3) Innbundet (1) Språk + Alle; Bokmål (4) Jernbaneslusker.

Legg en kompetansekabal for lærerne dine! 3. februar 2020.

RELATERTE BØKER