Hvordan lære elevene å lære? En håndbok i læringsstrategier

Hvordan lære elevene å lære? En håndbok i læringsstrategier - Mette Bunting | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mette Bunting
DIMENSJON
7,4 MB
FILNAVN
Hvordan lære elevene å lære? En håndbok i læringsstrategier.pdf
ISBN
4356443653301

BESKRIVELSE

I skolen skal elevene ikke bare lære fag, men også lære hvordan de lærer. I denne boka presenteres teori og forskning om det å lære å lære. Forfatteren viser at det ikke hjelper elevene bare å få en generell innføring i ulike læringsstrategier. De må også få hjelp til å forstå når de bør bruke de enkelte strategiene, og at det å lære å tenke over hvordan de faktisk lærer er den aller viktigste læringsstrategien.Boka består også av et repertoar av ulike læringsstrategier tilpasset ulike fag og trinn i skolen. Her er det strategier som vil hjelpe eleven til å huske bedre, organisere kunnskap bedre, utdype og utvide det de allerede har lært, og altså strategier hvor elevene kan overvåke egen læring, det vil si de metakognitive strategiene. Boka er ment som en inspirasjon til lærere og lærerstudenter slik at de får gode ideer og motivasjon til å skape interessant undervisning som styrker elevenes læringsresultater.

Forfatteren viser at det ikke hjelper elevene bare å få en generell innføring i ulike læringsstrategier. Mangelfull kunnskap i skolen om hvordan lære elevene å lære | Lærere baserer seg på sunn fornuft og populærpsykologi | Ny rapport: Lærere og forskere kommuniserer for dårlig om læringsstrategier "Hvordan lære elevene å lære? En håndbok i læringsstrategier" av Mette Bunting er nå på lager. Boka er ment som en inspirasjon til lærere og lærerstudenter slik at de får gode ideer og motivasjon til... Implementeringsarbeid som Lære å lære har derfor noe for seg, det kan få de mindre flinke til å ta i bruk læringsstrategier i større grad.

Boka gir en lettfattelig innføring i bruk av blant annet strategiene tankekart, styrkenotat, to- og flerkolonnenotat, Venn-diagram, VØL/VØSLE og spoletekst. - Det er ikke sikkert det er ved å lese til prøver at elevene lærer best. I en klasse som skulle lære om oldtidens Egypt, fikk elevene velge hvilket tema innenfor emnet de ville jobbe med, hvilke tekster de skulle bruke, og hvordan de ville fremstille temaet.

RELATERTE BØKER