Den revolusjonæres katekisme

Den revolusjonæres katekisme - Sergej Gennadijevitsj Netsjajev | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sergej Gennadijevitsj Netsjajev
DIMENSJON
5,99 MB
FILNAVN
Den revolusjonæres katekisme.pdf
ISBN
7676589060239

BESKRIVELSE

Den revolusjonæres katekisme er den russiske nihilisten Sergej Gennadijevitsj Netsjajevs (1847-1882) strenge oppskrift på hvordan den revolusjonære skal og må leve. Den gir et forsvar for terrorisme og vold i det godes tjeneste. Hos Netsjajev helliger målet middelet til den ytterste konsekvens. Teksten har blitt lest og brukt av politiske bevegelser rundt den russiske revolusjonen, men også mye senere av blant andre Rote Armee Fraktion i Tyskland og Black Panther Party i USA på 1960-og 70- tallet. Det siste tiåret har teksten blitt trukket frem i forsøk på å forklare og forstå vår tids terrorhandlinger. Teksten blir utgitt med et forord av Peter Normann Waage, som både plasserer Den revolusjonæres katekisme i en historisk kontekst og ser den i lys av vår egen samtid.

Biblioteket til Yrjar heimbygdslag har mottatt såpass mange katekismer, at vi skiller katekismene ut fra lærebøkene og religiøs litteratur og plasserer dem under dette kapittel. Med Den katolske kirkes katekisme (KKK) siktes det nå til den katekismen som ble utgitt av pave Johannes Paul II i 1995 (fransk grunntekst) og så ble revidert i 1997 (med enkelte lette endringer, og i ny latinsk grunntekst).. Katekismen er oppbygd av over 2700 paragrafer som utførlig beskriver og forklarer den katolske tro.

Kjøp Pjotr Tkatsjov - den første bolsjevik? Bjørn Nistad lektor, engasjert av Riksarkivet til å organisere arkiver fra okkupasjonstiden Vi må en gang for alle slette fra vårt vokabular de banale og meningsløse frasene om en angivelig folkelig genius, fraser lånt fra de reaksjonære slavofilene. Katekisme brukes mest omfattende av medlemmer av den kristne tro, og uttrykket er spesielt knyttet til den katolske katekismen, selv om mange filialer av kristendommen har katekisme. Som en generell regel, katekisme er tilgjengelige fra religiøse bokhandlere, sammen med kirker, og de kan også bestilles gjennom ulike boken leverandører. Hold deg oppdatert! Her er all ny fag- og skjønnlitteratur, musikk, noter og filmer som ble kjøpt inn i løpet av mars.

RELATERTE BØKER