Korset & davidsstjernen

Korset & davidsstjernen - Vebjørn Selbekk | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vebjørn Selbekk
DIMENSJON
7,93 MB
FILNAVN
Korset & davidsstjernen.pdf
ISBN
7615105166922

BESKRIVELSE

Bare ett annet folk enn det norske er nevnt i Grunnloven som eidsvollsmennene vedtok 17. mai 1814. Ifølge grunnlovsfedrene var jødene en så fordervet rase at de helt måtte nektes adgang til riket - som det eneste folkeslag på jorden. Her forteller Vebjørn Selbekk historien om Norges forhold til jødene og til Israel de siste 200 år. Det er en grufull fortelling om antisemittisme og stengte grenser i mellomkrigstiden, men også en dramatisk beretning om heroiske redningsaksjoner for jøder på flukt og norsk hjelp til å skaffe Israel atomvåpen. Samtidig er det en tankevekkende fortelling om Det norske arbeiderparti som en gang var det ivrigste israelvennlige partiet i hele verden, om Palestinakomité-lederen som hadde en kone som ble israelsk agent og om den økende antisemittismen blant norske muslimer. Boken er like engasjerende som en spenningsroman, men den er et viktig stykke historie - både norsk, jødisk og israelsk.

Selbekk er aktuell med ny bok "Korset og Davidsstjernen - Norge, jødene og Israel 1814-2014". Dette blir også tema for hans foredrag. Davidsstjernen kaldes på hebræisk Magen David, hvilket betyder Davids skjold.Navnet stammer formentlig fra, at kong David var den første til at fremstille genstande til at forsvare sig med under kamp.

Den er et gammelt jødisk symbol og identitetsmerke. Jeg er glad i korset i vårt norske flagg fordi det peker utover oss selv og samtidig sier noe om den tradisjonen vi bærer med oss. 17 Han bar selv sitt kors og gikk ut til det stedet som heter Hodeskallestedet, på hebraisk Golgata.

RELATERTE BØKER