Selvmordet

Selvmordet - Emile Durkheim | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Emile Durkheim
DIMENSJON
5,73 MB
FILNAVN
Selvmordet.pdf
ISBN
6828979563072

BESKRIVELSE

En klassiker innen nyere sosiologi og høyaktuell lesning for enhver som søker å forstå og analysere dagens samfunn.Emile Durkheim (1858-1917) fikk med utgivelsen av Selvmordet i 1897 sitt gjennombrudd som sosiolog. Durkheim var blant de første som hevdet studiet av sosiale fenomener som et selvstendig forskningsområde. I Selvmordet undersøker han de sosiale årsaker til selvmord. Den stigende selvmordshyppigheten i det moderne samfunnet tolkes som en følge av større avstand mellom menneskene og av uklart definerte sosiale situasjoner. Utvalget og innledningen er ved Dag Østerberg. Boken utkommer nå for treje gang i Fakkel-serien.

For disse filosofene var individet kilden til all mening, og evnen til å skape mening i en tilværelse, som ikke var utstyrt med en iboende mening i utgangspunktet, var det vanskelige livsprosjektet alle mennesker står ovenfor. Dernest kaster selvmordet et mørkt lys ikke bare over dikterens liv, men over verket. Jens Bjørneboe mente i likhet med Tor Jonsson at han hadde vært suicidal helt fra de tidlige tenårene. I Selvmordet undersøker han de sosiale årsaker til selvmord.

Snakk med noen du stoler på og fortell hvordan du har det, eller ta kontakt med en helsetjeneste eller hjelpetelefon. Selvmord, også kalt selvdrap, frivillig død, villet egenskade, er det å ta livet av seg selv. Selvmord er en aktiv, villet handling som fører til døden for den som utfører det.

RELATERTE BØKER