Fair play

Fair play - Ove Olsen Sæle | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ove Olsen Sæle
DIMENSJON
9,34 MB
FILNAVN
Fair play.pdf
ISBN
4016495537556

BESKRIVELSE

Vi blir sinte, indignerte, oppgitte og forarget når reglene blir brutt. Reglene skal følges. Men vi er ikke alltid enige i hvordan reglene skal forstås og følges. Idrettsledere og kroppsøvingslærere vet dette bedre enn de fleste.Dette er en bok om fair play. Forfatteren drøfter idrettsetikken i lys av de aristoteliske dydene om rettferdighet, mot, måtehold og klokskap, for på den måten å fremheve de kvalitetene som kjennetegner den kloke og gode idrettsutøvelsen. Vi snakker i dag om gode utøvere og tenker da vanligvis på dem som presterer best, dem som vinner den tekniske seieren. Men begrepet god rommer også kvaliteten godhet, det å være moralsk god, det vil si dem som vinner den moralske seieren. Boka ser derfor på kloke moralske vurderinger og valg som blir tatt på idrettsarenaen, både i trenings- og kampsituasjoner, og av både utøvere og ledere. Målgruppen er bachelorgraden i idrettsfag og grunnskolelærerutdanningen.Ove Olsen Sæle er dosent i idrett ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), campus Bergen, Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett.

Pierwszą nagrodę dla „Najlepszej drużyny grającej Fair w Polsce" przyznało w 1928 Polskie Kolegium Sędziów Ruchowi Wielkie Hajduki. Organizacja piłkarska FIFA organizuje corocznie od 1997 Dni Fair Play. Fair play betyr ærlig spill eller sportslig opptreden.

Es beschreibt eine Haltung des Sportlers, und zwar die Achtung des bzw. den Respekt vor dem sportlichen Gegner sowie die Wahrung seiner physischen und psychischen Unversehrtheit.

RELATERTE BØKER