Dåpen

Dåpen - Harald Hegstad | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Harald Hegstad
DIMENSJON
8,62 MB
FILNAVN
Dåpen.pdf
ISBN
7265986192817

BESKRIVELSE

For første gang på over førti år utgis det en helhetlig framstilling av dåpens teologi på norsk. Mye har endret seg i samfunnet og det økumeniske klimaet de siste tiårene, noe som får konsekvenser for hvordan man skal forstå dåpens betydning i dag. Hegstad tar utgangspunkt i en luthersk forståelse av dåpen, men ser den i lys av et større og økumenisk perspektiv. Det finnes ingen spesiell luthersk dåp, bare én kristen dåp, sier han. En luthersk dåpsteologi vil derfor alltid måtte være et bidrag til forståelsen av vår felles kristne tro og den ene kristne dåp. Ved å løfte fram dåpen som et virkekraftig tegn viser forfatteren at dåpen både er en handling og en prosess i den døptes liv. Gud handler i dåpen, og dåpens løfte peker fram mot den evige frelsen. Temaer som dåp og tro, barnedåp eller voksendåp, frelse og synd, drøftes med stor respekt for de ulike kirkers syn. Dette er en bok for alle som vil fordype sin forståelse av dåpen, og en uunnværlig bok for alle som forvalter dåpens sakrament i vår tid.

Dere vil motta en kode på sms for å gå videre i prosessen. Velg kirke og to datoer der det er ledig plass. Ved å løfte fram dåpen som et virkekraftig tegn viser forfatteren at dåpen både er en handling og en prosess i den døptes liv.

Vi døpes «etter Jesu Kristi ord og befaling», som er Dåpsbefalingen i Matteusevangeliet (kap 28, v18-20). Vannet er sentralt i dåpen. Fortellerhansken.

RELATERTE BØKER