Kosthold, ernæring og helse

Kosthold, ernæring og helse - Heidrun Aikio, Pål R. Johansen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Heidrun Aikio, Pål R. Johansen
DIMENSJON
5,71 MB
FILNAVN
Kosthold, ernæring og helse.pdf
ISBN
2256246409360

BESKRIVELSE

Boka er skrevet for programfaget Kosthold, ernæring og helse, Vg2 kokk- og servitørfag. Målet med boka er at du skal se sammenhengen mellom kosthold, ernæring, levevaner og helse. På Vg1 fikk du grunnleggende kunnskap om disse temaene. I første del av boka får du en kort repetisjon - i tillegg gir den mer konkrete råd og kunnskap om kosthold, fysisk og psykisk helse og spise- og levevaner. Del to tar for seg det vi kaller spesialkost - kosthold for friske og syke i institusjoner. Du finner teori, menyforslag, matlagingsråd og kostholdsråd for bl.a. hverdagskost (normalkost), personer med forskjellige sykdommer og lidelser, kulturer og religioner. Det er oppgaver til alle kapitler og temaer.

Helse- og ... elevene skal gjøre greie for sammenhenger mellom helse og livsstil elevene skal sette sammen enkle måltider og vurdere energi- og næringsinnholdet i tråd med anbefalinger om et sunt kosthold fra helsestyremaktene. god helse.

Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Her finner du oppdatert og forskningsbasert informasjon om ernæring, kosthold og helse, samt råd og inspirasjon til hvordan du kan ha et sunt kosthold. Helse kan påvirkes negativt med et kosthold som for eksempel inneholder lite grønnsaker og grove kornprodukter og mye sukker og fett. Over tid vil dette gi seg utslag i større risiko for å utvikle overvekt, hjertesykdom eller slag, type 2 diabetes, belastningssykdommer på skjelettet og ulike kreftformer. Kosthold, ernæring og helse Kosthold, ernæring og helse Mål for opplæringen er at eleven skal kunne .

RELATERTE BØKER