Kunstfilosofi

Kunstfilosofi - Stefán Snævarr | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stefán Snævarr
DIMENSJON
9,3 MB
FILNAVN
Kunstfilosofi.pdf
ISBN
5120051267831

BESKRIVELSE

Denne boken gir en kritisk innføring i kunstfilosofi, både historisk og systematisk. Her beskrives kunstfilosofiens historie fra Platon til Nietzsche, og forfatteren diskuterer analytisk, kontinental og pragmatisk tenkning i det tjuende og tjueførste århundre. Boken tar for seg ulike svar på noen av kunstfilosofiens viktigste spørsmål: Hva er kunst? Hvordan forstår vi kunst? Kan vi bedømme kunst på en objektiv måte? Og er kunsten autonom? Forfatterens holdning til kunstfilosofiske problemer er inspirert av blant annet den pragmatiske estetikken og av wittgensteinsk og kantiansk estetikk. Kunstfilosofi er skrevet for studenter i filosofi, idéhistorie, kunsthistorie, litteraturvitenskap, filmvitenskap, musikkvitenskap og andre estetiske fag. Den kan også leses med utbytte av andre. Stefán Snævarr er professor i filosofi ved Høgskolen i Lillehammer. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet Minerva and the Muses og Fra Logos til Mytos.

Sammen med sin bror August Wilhelm von Schlegel var han en av de viktigste representantene for den tyske tidligromantikken: Jena-romantikken. Han var gift med Dorothea Schlegel.

Ståle Johannes Clemens Kristiansen disputerer fredag 12. desember 2014 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen «Avdekning og tilsløring: Dionysius Areopagitens symboltenkning og Jean-Luc Marions ettermoderne kunstfilosofi». 2.

RELATERTE BØKER