Salomos Oder

Salomos Oder - Degaard Rune | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Degaard Rune
DIMENSJON
8,94 MB
FILNAVN
Salomos Oder.pdf
ISBN
8330634278433

BESKRIVELSE

Salomos Oder er en poetisk skatt fra tidlig kristen mysterietradisjon. De ble skrevet i tiden mellom Jesu' d d og 300-tallet. Dette verket er i sin poetiske form gjennomtrukket av ekstatisk mystikk og ndelig kj rlighet, og er derfor s regent for sin samtid. Odenes opphav er imidlertid fortsatt uklar, selv om de kan synes v re p virket av en urkristen tradisjon som gikk under betegnelsen gnostisisme, p grunn av vektleggingen av den mystiske og ndelige erkjennelsen.Verket forsvant imidlertid f r middelalderen, og ble regnet som tapt, i likhet med tekstene til mange andre tidlige kristne retninger. Ved en tilfeldighet ble de gjenfunnet, og brakt til England, hvor Rendel Harris oppdaget dem i 1909, uten at noen visste hvilken poetisk skatt de hadde brakt med seg fra Midt sten. Rendel Harris, som oppdaget odene i den usorterte forsendelsen, oversatte Salomos Oder til engelsk. Hundre r etter presenteres Odene i norsk oversettelse, slik at de kan v re til glede og inspirasjon for nye lesergrupper.

Han diktet om trærne, fra sederen på Libanon til isopen som vokser ut av muren, og han talte om fe og fugler, krypdyr og fisker. Fra alle land kom det folk for å høre Salomos visdom, fra alle kongene på jorden som hadde hørt om visdommen hans.

Fra alle land kom det folk for å høre Salomos visdom, fra alle kongene på jorden som hadde hørt om visdommen hans. (1 Kong 4,29 ... Das Buch der Weisheit oder auch die Weisheit Salomos (abgekürzt Weish, lat.

RELATERTE BØKER