Norrøne forvandlinger

Norrøne forvandlinger Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,52 MB
FILNAVN
Norrøne forvandlinger.pdf
ISBN
7434885590712

BESKRIVELSE

Norrøne forvandlinger belyser forholdet mellom forskjellige åndstradisjoner i norrøn tid - hvordan de kom til uttrykk i og preget overgangen fra åsatro til Kristustro, og fra regionale småkongedømmer til sentralstyrt middelalderstat. I dette generelle forvandlingsperspektiv omhandles en rekke mytologiske, litterære og historiske temaer: runeinnskriften på Dynnasteinen fra Hadeland, det spenningsfylte verdensbilde i norrøn mytologi og det norrøne skjebnebegrep, Snorres poetikk og litterære tradisjoner omkring kristningen av Norge og Island, kristendomsforståelsen i to skaldekvad, det gåtefulle hamskiftet i den eldre Eddas Volundkvad og hvordan sagalitteraturen gir rom for forståelse av følelsesuttrykk og følelsesliv hos datidens mennesker.

I 793 plyndret vikingene det engelske klosteret Lindisfarne. Her finner du hele vårt gigantiske utvalg av Norrøna jakker, bukser, og fleecegensere. Vi er blant de største i verden på Norrøna.

Ønsker du å unngå de fjongeste motenavnene er dette boken for deg - den første komplette norrøne navneboken i moderne tid. Norrøne forvandlinger innbundet, 2011, Norsk (bokmål), ISBN 9788279901037 Norrøne forvandlinger belyser forholdet mellom forskjellige åndstradisjoner i norrøn tid - hvordan de kom til uttrykk i og preget overgangen fra åsatro til Kristustro, og fra … Veil 349,-Spar 100,-Norrøne forvandlinger (Innbundet) Askedal, John Ole. Din pris: 249,- Dette nettstedet bruker informasjonskapsler slik at vi kan gi deg den beste brukeropplevelsen mulig.

RELATERTE BØKER