Om vi heftes underveis

Om vi heftes underveis - Kristine Storli Henningsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristine Storli Henningsen
DIMENSJON
8,97 MB
FILNAVN
Om vi heftes underveis.pdf
ISBN
3033341067751

BESKRIVELSE

Om vi heftes underveis av Kristine Storli Henningsen er en sterk fortelling om mennesker som ofret seg for sitt land under andre verdenskrig.I 1939 ble tusenvis av norske sjøfolk del av en krig de ikke var trent for. Krigen på havet var nådeløs; mange opplevde dramatiske torpederinger og hver tiende mann døde. Da freden endelig kom til Norge, tok det lang tid før flere av sjømennene kunne vende hjem. Et stort antall av dem var da traumatiserte og invalidiserte. Det fantes ikke noe hjelpeapparat som fulgte dem opp og deres innsats for fedrelandet ble ikke anerkjent.Kristine Storli Henningsen har intervjuet gjenlevende krigsseilere og deres pårørende. Hvordan opplevde de årene til sjøs? Hvordan var det for familien å være alene i mange år, for så å få tilbake en far og ektemann fra krigen? I boken møter vi blant andre Aksel Remøe som overlevde torpedering under en vinterstorm i Atlanteren. Else Heimstad har hele sitt liv kjempet krigsseilernes sak og er fremdeles bestyrer av Konvoibyen. Og Jenny Kristiansen ventet i mange år på en far som aldri kom hjem. Les utdrag fra boka

Et liv som kunne by på eventyrtrang, spennende reiser og blikk ut mot verden, kameratskap og verdifulle øyeblikk ute på gnistrende blått hav. Kristine Storli Henningsen kom på sporet av det som skulle bli boken «Om vi heftes underveis. Krigsseilerne og deres familier» - for et par år siden, da hun skulle skrive noen artikler fra ... Om vi heftes underveis - om de norske krigsseilerne Behandlingen de norske sjømennene som seilte ute under krigen fikk, er et skammens kapittel i norsk historie.

Det fantes ikke noe hjelpeapparat som fulgte dem opp og deres ... Om vi heftes underveis krigsseilerne og deres familier Henningsen, Kristine Storli. Innbundet.

RELATERTE BØKER