Norsk politikk

Norsk politikk - Jan Erik Grindheim, Knut Heidar, Kaare Strøm | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Erik Grindheim, Knut Heidar, Kaare Strøm
DIMENSJON
3,21 MB
FILNAVN
Norsk politikk.pdf
ISBN
7150519479356

BESKRIVELSE

«NORSK POLITIKK» gir leseren grunnleggende innsikt i hvordan det norske politiske systemet er bygget opp og fungerer. I boken settes dagens norske demokrati i et historisk perspektiv, samtidig som forfatterne systematisk sammenligner med hvordan demokratier organiseres i andre land. Denne 2. utgaven er gjennomgående oppdatert, og inneholder mye nytt stoff.Tematisk er boken tredelt. Del I omhandler den historiske utviklingen av det norske demokratiet. Del II tar for seg de politiske og rettsstatlige institusjonene og den demokratiske styringskjeden. Del III er konsentrert om politiske aktører og prosesser, med spesiell vekt på stridsspørsmål i norsk politikk, de politiske partiene og valg og velgere.Forfatterne spør blant annet: Hvordan bringes folkemeningen inn i de politiske beslutningsprosessene? I hvilken grad bidrar den norske valgordningen til representative forsamlinger sosialt og politisk? I hvilken grad og hvordan begrenser de politiske institusjonene de folkevalgtes makt? Hvordan er forholdet mellom demokrati og rettsstat ivaretatt i norsk politikk?

Solberg på Høyres sentralstyremøte: - Vi vil gå fra koronakrise til jobbkrise ... Palestinske skolebarn lærte at «martyrdøden er det viktigste i livet».

Partiene i Norge vokste frem etter at parlamentarismen ble vedtatt. Det var Venstre som ble det første norske partiet og partiet Høyre fulgte like etter. «Internasjonal politikk» er også navnet på et statsvitenskaplig tidsskrift.

RELATERTE BØKER