Uromomenter

Uromomenter - Jan Grue | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Grue
DIMENSJON
11,83 MB
FILNAVN
Uromomenter.pdf
ISBN
4610558906849

BESKRIVELSE

Verden er ikke til å stole på.Politikken er ugjenkjennelig, terrenget stemmer ikke med kartet. Et steg ut i luften, trappetrinnet som ikke er der likevel. Å nesten sovne, men plutselig rykkes våken igjen. Det finnes uromomenter.I de seks fortellingene i Jan Grues nye novellesamling blir metaforer til virkelighet, mens virkeligheten blir fordreid av teknologiutviklingen - og den allestedsnærværende, eksistensielle usikkerheten. I Uromomenter viser forfatteren seg nok en gang som en klartseende og skarp iakttager av sosialt samspill og moderne mennesketyper. Anmelderne mener: «Jan Grue [...] skriver med snert, pisk og heftig intellekt. [...] Her er en uendelighet av 'uromomenter' i denne glitrende novellesamlingen.»Jan Askelund, Stavanger Aftenblad«Grue bedriver god novellekunst, det kan være ubehagelig og vondt, som å gå med stein i skoen.»Stein Roll, Adresseavisa«... skarpe betraktninger og fine formuleringer knyttet til virkelighet og bevissthet.»Maya Troberg Djuve, Klassekampen«Jan Grues noveller leter frem uroen der den befinner seg - overalt.»Vilde Sagstad Imeland, Morgenbladet«Språket til forfattaren er gjennomgåande godt. [...] Det er vitalt og utsøkt, utan å gjere seg til.»Ingvild Bræin, Vårt Land«Uromomenter viser en leken forfatter med sans for det irrasjonelle og urovekkende i tilværelsen. I sin femte novellesamling skriver Jan Grue dessuten skarpt og avslørende om graviditet og barseltid.»Turid Larsen, Dagsavisen

Noveller 2019 Jeg lever et liv som ligner deres. Levnetsbeskrivelse 2018 Det blir ikke bedre.

Politikken er ugjenkjennelig, terrenget stemmer ikke med kartet. Et steg ut i luften, trappetrinnet som ikke er der likevel.

RELATERTE BØKER