Liturgisk musikk for Den norske kirke = Liturgisk musikk for Den norske kyrkja

Liturgisk musikk for Den norske kirke = Liturgisk musikk for Den norske kyrkja Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,30 MB
FILNAVN
Liturgisk musikk for Den norske kirke = Liturgisk musikk for Den norske kyrkja.pdf
ISBN
3347295178132

BESKRIVELSE

MUSIKALSK MATERIALE Liturgisk musikk inneholder musikalsk materiale som menighetene har til disposisjon når gudstjenestelivet skal fornyes på lokalplanet. Materialet utgis med tanke på 3-5 års utprøvingstid i menighetene før gudstjenestereformen som helhet skal evalueres og justeres av Kirkemøtet. LOKAL VARIASJON I arbeidet med den liturgiske musikken har en tatt på alvor at de musikalske forutsetningene varierer mye fra menighet til menighet. Det er tatt et prinsipielt standpunkt om at gudstjenestereformen skal bidra til å utvide kirkens musikkspråk. Spekteret er blitt bredere både ved at man inkluderer nytt materiale i mange forskjellige musikalske stilarter, og også ved at man henter fram stoff fra kirkens tradisjon. NÆRT SAMARBEID OG INSPIRASJON Menighetens valg av liturgisk musikk inngår som en del av den lokale grunnordningen som menighetsrådet vedtar. Menighetsrådets valg av liturgisk musikk skal skje i nært samarbeid mellom menighetens kirkemusiker(e), prest(er), andre ansatte og frivillige medarbeidere. Alle disse - både rådsmedlemmer, ansatte og frivillige - bør derfor sette seg inn i materialet i denne permen og la seg inspirere.

Ressursene er laget av menigheter, organisasjoner og andre samarbeidspartnere. RESSURSBANKEN redigeres av Seksjon for barn, unge og trosopplæring i Kirkerådet, Den norske kirke.

I vedtaket heiter det mellom anna: Kyrkjemøtet vedtek tre allmenne hovudseriar, og to kyrkjeårsbestemte tilleggsseriar. Klårare rammer for liturgisk musikk 30.1.2017 Kyrkjemøtet har sunge seg gjennom liturgisk musikk i Trondheim. For i år skulle det bli bestemt kor mange seriar, og kva for musikk som skal syngast i hovudgudstenesta i kyrkja framover. Bjerkestrand har testet ut mye ny liturgisk musikk med gudstjenesteutvalget i sin menighet, og menigheten har vært med på utvelgelsene.

RELATERTE BØKER