Verdensmestrene

Verdensmestrene - Henrik Helliesen Langeland | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Helliesen Langeland
DIMENSJON
3,18 MB
FILNAVN
Verdensmestrene.pdf
ISBN
8172139601123

BESKRIVELSE

En by. Ett år. Fire familier.Året er 1982. To skiløpere kommer tett i tett forbi Gratishaugen. Den ene rykker ut til siden. Den andre følger etter, men faller slik at den første brekker staven. For Lars fra Gulleråsen, Simone fra Husebygrenda, Amar fra Haugerud og Remi fra Oppsal blir livet aldri mer det samme. Lars Meltzer bor i Hemingland, der Meltzer-slekten har holdt til gjennom generasjoner, en tradisjonsrik ansamling advokater i direkte linje tilbake til nasjonens grunnleggere og en familiekultur preget av langsiktighet, nøysomhet og nærhet til Nordmarka. Bare noen kilometer unna vokser Simone Bugge Kristoffersen opp i et radikalt nabolag der nye strømninger skaper konflikt mellom generasjonene. Sammen med sin mor og lillesøster kommer Amar Singh fra indisk Punjab til Fornebu for å gjenforenes med sin far, men Oslo og Haugerud er på ingen måte slik han hadde forestilt seg. Remi Halvorsen er arbeidersønn i en blokk på sosialdemokratiske Oppsal, der ingen ser ham som den han egentlig vil være. Gjennom de fires kryssende liv og erfaringer tegner Henrik H. Langeland et litterært bilde av de dyptgripende endringene Oslo gjennomgikk tidlig på 1980-tallet, hendelser som skulle komme til å forandre Oslos sosiale landskap i større grad enn kanskje noe annet tiår.

Kulden har ikke bare satt seg i neseborene, også øyenvippene klistrer seg sammen hver gang han blunker. Selv om "Verdensmestrene" fortelles gjennom fire familier og spesielt fire svært unge menneskers liv gjennom 1982, er hovedpersonen, den virkelige hovedpersonen, en gutt på 12 år fra ... Henrik H. Langeland, norsk forfatter og litteraturforsker.

To skiløpere kommer tett i tett forbi Gratishaugen. Den ene rykker ut til siden.

RELATERTE BØKER