Nattens armeer

Nattens armeer - Norman Mailer | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Norman Mailer
DIMENSJON
8,68 MB
FILNAVN
Nattens armeer.pdf
ISBN
3125167304708

BESKRIVELSE

I oktober 1967 hadde den voksende motstanden mot Vietnam-krigen smeltet sammen med hippiebevegelsen i USA, og 200 000 demonstranter marsjerte mot Pentagon under massiv politiovervåkning. Norman Mailer var selv til stede og ble arrestert. I Nattens armeer, som ble belønnet med både Pulitzer-prisen og The National Book Award, sammenfletter forfatteren fakta og fiksjon for å skape en "eksperimentell sannhet" om hippiene, akademikerne, prestene, poetene, soldatene og studentene som gjorde marsjen til et skjellsettende øyeblikk i USAs historie. Nattens armeer var med på å danne grunnlaget for den såkalte ny-journalistikken i 1960- og 70-årene.

Sentralt i handlingen er den kjente marsjen mot Pentagon, en av de første, store Vietnam-protestene. I Nattens armeer, som ble belønnet med både Pulitzer-prisen og The National Book Award, sammenfletter forfatteren fakta og fiksjon for å skape en "eksperimentell sannhet" om hippiene, akademikerne, prestene, poetene, soldatene og studentene som gjorde marsjen til et skjellsettende øyeblikk i USAs historie. Norman Mailer var en amerikansk forfatter. Han ble uteksaminert fra Harvard University i 1943 og deltok deretter i andre verdenskrig i Stillehavet.

Ved siden av å pleie et allsidig og omfattende forfatterskap, var Mailer en profilert deltaker i amerikansk samfunnsliv og politisk debatt. Mailers egen rolle i demonstrasjonen utgjør en stor del av handlingen i «Nattens armeer», og også i senere reportasjeverk ender Mailer til slutt opp som hovedperson. Men ikke i «The Executioner's Song», eller «Bøddelens sang», som verket heter i Hans Olav Thyvolds norske oversettelse. Andre ropte: «Brenn pengene, brenn pengene, brenn dem!» (Fra Nattens armeer av Norman Mailer.) Om det ikke gikk fullt så kraftfullt for seg var det også mange norske miljøer som uttrykte en skepsis i forhold til penger.

RELATERTE BØKER