Mørketid

Mørketid - Michelle Paver | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Michelle Paver
DIMENSJON
6,73 MB
FILNAVN
Mørketid.pdf
ISBN
3268094052427

BESKRIVELSE

Det er januar 1937. Tåka ligger tjukk over London, og 28 år gamle Jack er fattig, ensom og på desperat jakt etter noe som kan forandre livet hans. Derfor takker han ja når han får tilbud om å bli med som telegrafist på en ekspedisjon til Arktis. Stemningen er høy idet tre menn og et kobbel med hunder forlater Tromsø og setter kurs mot det gudsforlatte Gruhuken - som sies å være hjemsøkt. I begynnelsen er de blendet av midnattssolens lys, men snart kommer mørketiden og Jack opplever en sterk, uforklarlig uhygge. Etter hvert forfølges ekspedisjonen av uhell, og kameratene må forlate Jack i isødet. Men det skal snart vise seg at han ikke er alene på Gruhuken. Noe eller noen vandrer rundt der ute i mørket og kulda...

Dette er grunnen til at Bodø ikke har mørketid. Mørketid er den tida på året då solsenteret ikkje kjem over horisonten på ein stad ved middag. Fenomenet opptrer om vinteren og berre nord for den nordlege polarsirkelen og sør for den sørlege polarsirkelen.

Denne perioden er kortast nær polarsirklane og varer lengre desto nærare polområda ein kjem. Soloppgang og solnedgang i Tromsø - Norge i juni 2020. Lokal tid for soloppgang og solnedgang, når månen er synlig i over 5000 byer med sommertid / normaltid og tidssoner tatt med i beregningen. Mørketid er en podkastserie fra NRK Ytring.

RELATERTE BØKER