Kulturanalyse

Kulturanalyse Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,83 MB
FILNAVN
Kulturanalyse.pdf
ISBN
9998410518304

BESKRIVELSE

Kulturanalyse er et pionérverk om kulturanalysens historie i Norge og et viktig bidrag til norsk vitenskapshistorie. Boken viser hvordan ulike kunnskapsprosjekter har formet forståelsen av menneskets ulike levemåter - det vi i dag kaller kultur. Antologien inneholder litterære og vitenskapelige originaltekster om kultur og kulturforståelse fra perioden 1650-1950. De handler om forfedrene, folket og hedningene. Om de ville og de fremmede, om oss og de andre. Og om det moderne. Blant de historiske forfatterne er Gerhard Schøning, Rudolf Keyser, Dorthea Bassøe, Helge Ingstad. Hver av de historiske tekstene introduseres med et nytt fagessay. Introduksjonene er ved Anne Eriksen, Anders Johansen, Siv Ellen Kraft og Erling Sandmo. Boken er et tverrfaglig samarbeidsprosjekt.

Den nye analysedirektøren mener kulturanalyse er en forutsetning for en mer kunnskapsbasert kulturpolitikk. - Kulturmeldingen trekker opp ambisiøse mål for kulturpolitikken. Mer om OCAI-kulturanalyse Videoforelesning: "Competing Values Framework Introduction" Foreleser: Jeff Degraff Om forelesningen: I denne videoen gir en Jeff Degraff en lettfattelig 7 minutters introduksjon til hovedtrekkene til det faglige rammeverket "The Competing Values Framework.". Kulturanalyse representerer en samfunnsvitenskapelig analyse av kulturelle strømmer, deres innhold på overflate som i dybde, og relasjonen mellom det handlende subjekt, symbolske mønstre og sosiale strukturer.

Tano/Aschehoug, Oslo 1999) Sigurd Skirbekk: Om kulturbegrepet . Dagliglivets og samfunnsforskningens kulturbegrep "Kulturanalyse" er et pionérverk om kulturanalysens historie i Norge og et viktig bidrag til norsk vitenskapshistorie.

RELATERTE BØKER