Hva er barnevern

Hva er barnevern - Reidun Follesø | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Reidun Follesø
DIMENSJON
6,96 MB
FILNAVN
Hva er barnevern.pdf
ISBN
8485954313400

BESKRIVELSE

Fortellinger om menneskers møter med barnevernet danner bokas fundament. De er utgangspunktet når forfatteren identifiserer og utforsker ulike tema som kan svare på hva barnevern og barnevernet er. Barnevernet er en virksomhet de aller fleste har en mening om. Tjenesten kan oppfattes som hemmelig, utilgjengelig og skjult, og mens media viser bilder av sinte og redde foreldre, kan etatens ansatte, med henvisning til taushetsplikten, avslå å kommentere enkeltsaker. Under overflaten anes uroen mange kan kjenne på: Er jeg egentlig flink nok som mamma? Som pappa? Eller kan jeg - på et eller annet tidspunkt - risikere at barnevernet kommer og tar ungene mine? Fortellinger om menneskers møter med barnevernet danner bokas fundament. Med disse som utgangspunkt vil ulike tema identifiseres og utforskes. Hva er omsorg, og hva er omsorgssvikt? Hvordan formes forståelsen av barn, barndom, omsorg og foreldreskap innen bestemte geografiske og historiske kontekster? Hva kan vi oppdage ved å se nærmere på spenningsfelt mellom barn og voksne, mellom offentlig og privat, og mellom autonomi og inngripen? Og hvordan kan barn og foreldres medvirkning bidra til at barnevernet blir til best mulig hjelp for de barna som trenger det?Barnevern angår ikke bare de som kommer i direkte kontakt med tjenestene, men er også et eksempel på hvordan vi som samfunn forstår og handler i møte med barn, unge om deres familier.

Du vil ikke få vite hva barnevernet har gjort siden sist du ringte. Om du fortsatt er bekymret, er det likevel viktig at du tar kontakt og forteller hvorfor.

Hovedregelen er at man får fri sakførsel i saker om akuttplassering og omsorgsovertakelse, samt ankebehandling av disse sakene. I undersøkelsessakene er hovedregelen at det ikke gis fri rettshjelp. Om barnevern, om fostervern, hvor du kan ta kontakt om du trenger hjelp.

RELATERTE BØKER