Grubeforeningen Nordens Klippe

Grubeforeningen Nordens Klippe - Steinar Wikan | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steinar Wikan
DIMENSJON
7,63 MB
FILNAVN
Grubeforeningen Nordens Klippe.pdf
ISBN
9405913402600

BESKRIVELSE

Den berømte og beryktede fagforeningen Nordens Klippe ble landskjent for fanen med "Ned med tronen, alteret, pengevældet". Denne boka er et heftig møte med en radikal og kampklar fagbevegelse og denne bevegelsens fargerike personligheter. I en tilsynelatende avkrok i Norge, den lille byga Kirkenes, møtes lokalpolitikk og storpolitikk. På grensen mellom Norge, Finland og Russland møtes et mylder av folkeslag og alt fra boligpolitikk og lønn til revolusjon står på dagsorden. I år 1900 er det seks hus med i alt femti beboere i bygda Kirkenes. Så blir jernmalmen funnet, og gruvebedriften A/S Sydvaranger etablert. Vi følger fagforeningen, men også bedriften og samfunnet gjennom hundre år med dagligliv, hardt og farlig arbeid, arbeidskonflikter, krig og økonomiske konjunkturer. Boka om Grubeforeningen Nordens Klippe er kulturhistorie, arbeiderhistorie, industrihistorie og politisk historie.

Serier; Gå til Serier; Alle serier Innlegg om Nordens Klippe skrevet av lisbethfalling. Ned med tronen, alteret, pengevældet, broderte Ellisif Wessel inn i den røde fanen til Nordens Klippe, arbeiderforeningen som ble stiftet i 1906 - bare to uker etter at arbeidet med gruvedriften i Sør-Varanger startet. "Grubeforeningen Nordens Klippe - arbeiderkamp i nord 1906-2006" av Steinar Wikan - Se omtaler, sitater og terningkast.

Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 1-3 dager Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over ... Pris: 345,-. innbundet, 2007.

RELATERTE BØKER