Fra hjertet

Fra hjertet - Rise Grønoset | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rise Grønoset
DIMENSJON
10,67 MB
FILNAVN
Fra hjertet.pdf
ISBN
6328233153292

BESKRIVELSE

"Jeg mistet hjertet mitt allerede på brua over Glomma. Det ble i Østerdalens skoger. Det ble hos det lune, stillferdige skogsfolket, i det enkle, naturnære livet, i de blå berg. Det lå en tone her som var min..." Slik innleder Rise Grønoset (81) beretningen om hvordan hun som 22 år gammel dansk journalist møtte Hedmark og hedmarkingene. Nesten 60 år senere har hun skrevet denne boka, som ei kjærlighetserklæring til folk og landskap i det som ble hennes nye hjemtrakter. Det er ei varm bok med 41 selvstendige tekster, der ordkunstneren Rise boltrer seg med tanker og meninger, stemninger og treffende karakteristikker. Boka er rikt illustrert av Unni-Lise Jonsmoen i Alvdal. Rise, født Vestergaard, er oppvokst på en gard i Nord-Jylland. Hun var tidlig stemt for å bli journalist, og har arbeidet i "Folketidende" i Haslev og senere i "Vendsyssel Tid.-ende" i Hjørring. Hun kom til Elverum på studieopphold i avisen Østlendingen i 1952, og har siden arbeidet der, med unntak av fem år i Hamar Stiftstidende. I Elverum ble hun gift med forfatteren og journalisten Dagfinn Grønoset. Hun har skrevet en rekke artikler i tidsskrifter og ukeblader, og har gitt ut bøkene "Øyer i solen" og "Mamma Norden på Capri".

Du må ha et budskap. Å skulle formidle noe fordi du må vil aldri kunne treffe hjerter.

Blodet inneholder energi fra maten du spiser, og du føler deg trett fordi hjertet ikke pumper nok blod og energi til musklene. Hjertesvikt fører også til at kroppen holder på for mye væske, og fordi hjertet ikke klarer å pumpe unna nok blod, hoper det seg opp i lungene eller ute i kroppen. Hjerte- og karregisteret ble opprettet i 2012 og består av et basisregister med data fra Norsk pasientregister og Dødsårsaksregisteret, og åtte tilknyttede nasjonale medisinske kvalitetsregistre.

RELATERTE BØKER