Språk, kommunikasjon og didaktikk

Språk, kommunikasjon og didaktikk - Sigmund Ongstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigmund Ongstad
DIMENSJON
9,50 MB
FILNAVN
Språk, kommunikasjon og didaktikk.pdf
ISBN
8458707404229

BESKRIVELSE

Boken bringer nye perspektiver på forholdet mellom kommunikasjon og didaktikk. Den henvender seg til undervisere og studenter som er opptatt av prinsipiell og praktisk fagdidaktikk. Språk, kommunikasjon og didaktikk er en studiebok, men kan også leses som en utfordrende studie av pedagogiske grunnspørsmål. Med utgangspunkt i norskfaget beskrives historisk, poengtert og eksemplifisert ulike fagsyn knyttet til språk og kommunikasjon. Det avdekkes et fellesmønster for kommunikative ytringer som form-innhold-bruk og didaktikkens lærer-fag-elev-relasjon. Slik får norskfaglig innsikt en særlig didaktisk betydning. Grunnmønsteret konkretiseres gjennom studier av fag- og elevarbeider. Samlet sikter boken mot brobygging mellom fag, flerfaglighet og fagdidaktikk. Sigmund Ongstad har undervist i skole og lærerutdanning i 30 år. Gjennom engasjement i Forsøksrådet for skoleverket arbeidet han med fagplanvurdering og fagdifferensiering. For Norges forskningsråd har han studert skolefagsforskning, sjangerproblematikk og fagdidaktikk. Ongstad er professor i norsk/norskdidaktikk ved Høgskolen i Oslo og mottok i 2001 høgskolens FoU-pris.

Med utgangspunkt i norskfaget beskrives historisk, poengtert og eksemplifisert ulike fagsyn knyttet til språk og kommunikasjon. I fjor (2004) kom boka Språk, kommunikasjon og didaktikk, der Ongstad presenterer det teoretiske arbeidet han har gjort de siste ti åra for et større publikum av lærerutdannere og studenter, og setter det inn i en delvis ny ramme: flerfagligheten. Det er en viktig bok, krevende og spennende. Språk, kommunikasjon og didaktikk er en studiebok, men kan også leses som en utfordrende studie av pedagogiske grunnspørsmål.

Barnehagen skal anerkjenne og verdsette barnas ulike kommunikasjonsuttrykk og språk, herunder tegnspråk. En master i språk og kommunikasjon i profesjoner kan brukes i alle yrker, og passer både for de med en profesjonsutdanning eller en grad i frie studier. Studiets oppbygning.

RELATERTE BØKER