Pedagogikk og elevkunnskap

Pedagogikk og elevkunnskap - Sissel Østrem | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sissel Østrem
DIMENSJON
10,29 MB
FILNAVN
Pedagogikk og elevkunnskap.pdf
ISBN
1886391124219

BESKRIVELSE

Ved hjelp av gode og konkrete eksempler beskriver forfatteren av denne boka sentrale sider av lærerarbeidet slik det kan fortone seg for yrkesutøverne. Det er gjennom arbeidet sitt at lærere har muligheter til å forandre og forbedre elevenes opplevelse av skolen. Derfor er det lærernes handlinger som i denne boka blir gjort til gjenstand for beskrivelse og analyse. Å kunne skille mellom hva lærere kan gjøre noe med, og hva de må lære seg å leve med, er ifølge forfatteren en viktig del av den profesjonelle bevisstheten. Denne boka handler derfor, i bred forstand, om undervisning.Sissel Østrem mener at lærere ved å utvikle sin undervisningskunst kan bidra til å vekke elevenes interesse for kunnskap om fag, seg selv og andre mennesker. For lærerens største utfordring er å få elevene til å fatte interesse for det skolen skal formidle. Hun mener også at det å diskutere motsigelser og alternative forklaringsmodeller i undervisningsarbeidet også kan gjøre arbeidet som lærer morsommere enn hvis man tror det finnes en forklaring og en løsning på et problem. Boka henvender seg først og fremst til studenter i grunnskolelærerutdanningen og til nyutdannede lærere som står på startstreken av sin yrkeskarriere.

Dette er et spørsmål som har opptatt filosofer og pedagoger i lang tid. Pedagogikk og elevkunnskap (PEL) er fordelt over de tre første årene og skal kvalifisere studentene til å møte de vanlige gledene og utfordringene i skolen. Forholdet mellom teori og praksis står sentralt i utdanningen og profesjonaliseringen av lærerstudentene starter i et nært samarbeid mellom høgskolen og praksisskolene. I det fjerde og femte året av utdanningen er fagene pedagogikk og elevkunnskap (30 studiepoeng), vitenskapsteori og metode (15 studiepoeng) og masteroppgave (30 studiepoeng) likt for alle.

Lukk meny Cookies For å gjere nettsidene våre best mogleg, brukar vi informasjonskapslar (cookies). Pedagogikk og elevkunnskap, ved Universitetet i Stavanger, er delt i to sykluser som til sammen utgjør 60 studiepoeng. PEL-fagets første 30 studiepoeng ligger på utdanningens første og andre semester, mens de siste 30 er lagt fjerde studieår. Forlagets omtale: Denne nye utgaven av Livet i skolen 1 er den første av to grunnbøker i pedagogikk og elevkunnskap.

RELATERTE BØKER