Vesten mister grepet

Vesten mister grepet - Sten Inge Jørgensen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sten Inge Jørgensen
DIMENSJON
8,77 MB
FILNAVN
Vesten mister grepet.pdf
ISBN
6955088167821

BESKRIVELSE

Hver eneste uke tikker det inn meldinger i norske medier som kan være vanskelige å se i sammenheng. Kina, India, Russland og delvis Brasil seiler frem som nye stormakter, med egne agendaer, nettverk og interessesfærer. Spesielt Kina og Russland opererer med helt andre oppfatninger av både demokrati og menneskerettighetenes gyldighet. De internasjonale organisasjonene klarer ikke å speile den nye maktbalansen, og er i ferd med å svekkes på et tidspunkt da behovet for globale politiske arenaer er større enn noensinne. Utviklingen medfører store konsekvenser for Norge, som i kraft av det transatlantiske fellesskapet har hatt en mye sterkere internasjonal profil enn vårt beskjedne folketall skulle tilsi. Vår gullalder som humanitær stormakt er snart over, i takt med fremveksten av en ny multipolar verdensorden. Vesten mister grepet er en kartlegging og en oppdatering av endrede maktforhold, alliansedannelser og konfliktlinjer verden over. Forfatterens research er basert på besøk og intervjuer av forskere og diplomater i samtlige G8-land pluss Kina og India - i tillegg til et hundretalls rapporter fra verdens ledende forskningsmiljøer. Med denne boka ønsker han å bringe et snev av realpolitikk inn i et norsk debattklima som har vært preget av moralske og prinsipielle anfektelser.

Ingen av de andre partilederne har mindre tillit blant de yngste velgerne. BRUSSEL/NANTES (Aftenposten): Da Emmanuel Macron vant presidentvalget i 2017, var forventningene skyhøye. Halvveis i presidentperioden er han i ferd med å miste grepet.

NRK. February 11 · Stormen «Elsa» har ankommet landet, man kan nesten begynne å lure på om det er en slags beskjed fra skaperverket selv! Kristin mister grepet på ungdommen (VG Nett) Ungdommen stoler ikke lenger på Kristin Halvorsen (47).

RELATERTE BØKER