Sangen om en brukket nese

Sangen om en brukket nese - Arne Svingen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Svingen
DIMENSJON
8,67 MB
FILNAVN
Sangen om en brukket nese.pdf
ISBN
5615022487469

BESKRIVELSE

Nominert til Brageprisen 2012.Jeg tror mamma ønsker seg en tøffere sønn. Det er derfor jeg går på boksing.Ja, jeg heter Bart. Ikke sånn engelsk Bart med lang a. Nei, jeg heter Bart som i det håret som sitter midt i ansiktet på trailersjåfører. I hvertfall er det sånn folk her uttaler det, selv om jeg er oppkalt etter han lille gule i The Simpsons. Ikke det at mamma og jeg glor på Simpsons hver dag, men det hender vi zapper innom siden tv-en står på stort sett hele tiden. Hver gang sier mamma at hun ga meg navnet for at jeg skal bli en morsom tøffing som klarer meg her i livet. - Men Bart er bare ti år, sier jeg. - Han blir også tretten en gang. - Nei, han gjør ikke det. Han er ti år hvert eneste år. «Sangen om en brukket nese» handler om å slå - og ikke slå. Og den handler om å synge uten at noen hører det. Og den får deg til å le. Og til å få klump i magen. Og le igjen.Men mest av alt handler den om de viktige dagene i livet, dager da alt skjer på en gang, og ingenting er som før etterpå.Hovedpersonen heter Bart. Han bor sammen med mora si i en bygård som kunne sett nyere ut, men livet blir ikke bedre om man er negativ, mener Bart. Dessuten møter vi Ada som ikke kan holde på en hemmelighet, og Geir med den rare bøyen i knærne - og en rekke andre personer som har eller får en betydning i Barts liv.En fantastisk roman som styrker Arne Svingens posisjon som en av våre viktigste barne- og ungdomsforfattere.

I 2005 mottok han Brageprisen for ungdomsromanen «Svart Elfenben» og han har mottatt Kulturdepartementets litteraturpris for «Sangen om en brukket ... "Sangen om en brukket nese" av Arne Svingen Sangen-om-en-brukket-nese_productimage[1].jpg Dette er en sår og morsom historie om den (snart) 13-årige Bart som vokser opp i trange kår med en alkoholisert, uføretrygdet(sterkt overvektig) mor i en kommunal leilighet (der kjøleskapet som oftest er tomt). Kjøp Sangen om en brukket nese fra Bokklubber Vi møter tretten år gamle Bart som bor sammen med den overvektige og alkoholiserte mora si i en gammel bygård. Ja, jeg heter Bart.

Men mest av alt handler den om de viktige dagene i livet, dager da alt skjer på en gang, og ingenting er som før etterpå. Forlag: Gyldendal Utgivelsesår: 2012 ANMELDELSE: «Sangen om en brukket nese» er en usedvanlig spennende og morsom fortelling om et usedvanlig trist tenåringsliv.

RELATERTE BØKER