Må vi snakke om demokrati?

Må vi snakke om demokrati? Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
4,79 MB
FILNAVN
Må vi snakke om demokrati?.pdf
ISBN
4756792093653

BESKRIVELSE

Flere undersøkelser har vist at norske elever er gode på demokrati og at norske skoler er demokratiske arenaer. Det er likevel mye som tyder på at den demokratiske opplæringen i skolen foregår tilfeldig, er lite eksplisitt og uten faglig forankring.Denne boka innbyr til refleksjon over hva demokrati i skolefagene kan være. De ulike skolefagenes fagplaner blir lagt til grunn, slik at det kommer tydelig fram at kritisk tenkning, medvirkning, argumentasjon og diskusjon skal inngå i alle fag, men på fagets premisser. På denne måten får vi se hva demokrati kan være bl.a. i naturfag, matematikk, RLE og norsk.Redaktører for boka er førsteamanuensis Janne Madsen ved Institutt for utdanningsvitenskap og skolefag og førsteamanuensis Heidi Biseth, instituttleder ved Institutt for menneskerettigheter, etikk og mangfold, begge ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Bokas øvrige bidragsytere kommer også fra Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV).

Samtidig med satsing på integrering, må vi føre en streng asyl- og innvandringspolitikk, skriver Sylvi Listhaug. Det blir uansett ingen vanlig 17. mai.

Hva vil det si at demokratiske verdier kan være en motvekt mot fordommer og diskriminering? Her kan du finne stoff om hva det vil si å legge til rette for kritisk tenkning og dannelse til demokratisk medborgerskap, samt undervisningsopplegg som fremmer likeverdig samhandling og refleksjon. Forestillinger om at «vi må snakke mer om psykisk helse», «vi må vite mer om psykisk helse», «vi må vite mer om psyken» «vi må vite mer om hvordan det er å være ung jente i dag». Jeg har til og med sagt sistnevnte selv i radiointervju.

RELATERTE BØKER