Kongo

Kongo - David van Reybrouck | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
David van Reybrouck
DIMENSJON
9,67 MB
FILNAVN
Kongo.pdf
ISBN
4122765460069

BESKRIVELSE

Kongo er en mesterlig beretning om en monumental del av verden, skrevet av den belgiske journalisten og forfatteren David van Reybrouck. Han tar leseren med på en opplevelsesreise gjennom historien til folket og landskapet - og den mektige elven som har gitt området navn og næring. Forfatteren innleder sin fortelling i 1870-årene og gir nærgående innblikk i konsekvensene av slavehandel og gummiproduksjon på slutten av 1800-tallet, det belgiske koloniveldet, kampen for uavhengighet, Lumumbas tragiske liv og Mobutus diktatur, og forklarer årsakene til krigene som har herjet landet fra 1996 til nå - de dødeligste konfliktene siden annen verdenskrig. Boken bygger på ukjent arkivmateriale og omfattende reisevirksomhet i Sentral-Afrika som kaster unikt lys over en rik og svært kompleks historie.

Samtidig har presidentvalget som ble avholdt ved slutten av 2018 ... Kongo ble omgjort til en slaveleir av utpinte mennesker under chicotten, en pisk av flettet flodhesthud. Følgende er utdrag fra offiseren Charles Lemaires dagbok: «13.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Republikken Kongo oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Kongo, former kingdom in west-central Africa, located south of the Congo River (present-day Angola and Democratic Republic of the Congo). According to traditional accounts, the kingdom was founded by Lukeni lua Nimi about 1390.

RELATERTE BØKER