Franz Borkenau

Franz Borkenau - Ola Innset | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ola Innset
DIMENSJON
7,4 MB
FILNAVN
Franz Borkenau.pdf
ISBN
3013177997920

BESKRIVELSE

Franz Borkenau ble født i Wien i 1900 og døde i Zürich i 1957. Han var historiker, kommunist, journalist, eks-kommunist, politisk sosiolog, antikommunist og en av de første til å bruke ordet totalitarisme for å sammenligne fascisme, nazisme og sovjet-kommunisme. I løpet av sine 57 leveår jobbet han for Komintern i Berlin, reiste til den spanske borgerkrigen, var i eksil i Panama, ble venn med George Orwell i London, analyserte interne stridigheter i Sovjetunionen, grunnla en CIA-finansiert anti-kommunistisk organisasjon for europeiske intellektuelle og skrev grandiose teorier om den vestlige sivilisasjons vekst og fall. Denne boka skulle egentlig være en bokversjon av Ola Innsets masteroppgave om Franz Borkenaus totalitarismebegrep. Isteden har det blitt en bok om Europas historie 1900 - 1957, sett gjennom Borkenaus aktiviteter og skriverier. Gjennom Franz Borkenau får vi et nytt blikk på Europas historie, og får også vite hvordan masterstudenten ble mer venstrevridd enn noen gang av å studere likhetene mellom kommunisme, fascisme, sosialisme og nazisme.

Han var historiker, kommunist, journalist, eks-kommunist, politisk sosiolog, antikommunist og en av de første til å bruke ordet totalitarisme for å sammenligne fascisme, nazisme og sovjet-kommunisme. I løpet av sine 57 leveår jobbet han for Komintern i Berlin, reiste til den spanske borgerkrigen, var i eksil i Panama, ble ... Franz Borkenau : El reñidero español.

Han var historiker, kommunist, journalist, eks- kommunist, politisk sosiolog, anti-kommunist og en av de første til å bruke ordet totalitarisme for å sammenligne fascisme, nazisme og sovjet-kommunisme. Franz Borkenau 15 December 1900 - 22 May 1957 An Austrian writer and publicist, known as one of the pioneers of the totalitarianism theory . 25 works Add another? Most Editions | First Published | Most Recent.

RELATERTE BØKER