Den nye kampen om arbeidslivet

Den nye kampen om arbeidslivet - Dag Seierstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Seierstad
DIMENSJON
7,7 MB
FILNAVN
Den nye kampen om arbeidslivet.pdf
ISBN
3508609015423

BESKRIVELSE

I oktober 2007 demonstrerte ett tusen postansatte i Berlin mot høyere lønn. De ville jobbe under offentlig minstelønn, for å unngå opppsigelser. Arbeidsgiverne hevdet jobbene ville forsvinne med slik lønn. Dag Seierstad viser i denne boken den nye europeiske kampen om arbeidslivet, mellom EF-domstolen og fagbevegelsen. Med eksempler avdekker Seierstad en truende utvikling for europeiske arbeidstakere. "Dag Seierstads bok viser dramatikken for lønnstakere i hele Europa. Økonomiske og politiske eliter, med EF-domstolen som verktøy, kan velge å møte krisen gjennom å la lønningene synke og arbeidsløsheten stige." Erik S. Reinert, økonom og medlem av regjeringens finanskrisekommisjon, i forordet.

For arbeidsgivere er den viktigste regelendringen at arbeidsgiverperioden ved permittering og syke- og omsorgspenger reduseres. Åsholt forteller at partene i arbeidslivet er orientert om den nye løsningen. - De er heldigvis positive til denne måten å gjøre det på.

Folk som jobber i små stillinger som sykepleiere eller i Oslo kommune har nettopp fått en ny rettighet. Andre står fremdeles uten.

RELATERTE BØKER