Utvandreren

Utvandreren - Ane-Charlotte Five Aarset | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ane-Charlotte Five Aarset
DIMENSJON
9,53 MB
FILNAVN
Utvandreren.pdf
ISBN
4865979936572

BESKRIVELSE

Fra korsang til geriljastøtte. De var brødre fra "Det røde Amt", Nord-Trøndelag. Den ene var geriljaleder. Den andre sangerpresident. Den ene ble "en god nordmann", den andre emigrerte til Amerika. Begge var de med og påvirket Norges historie. Dette er fortellingen om han som dro til Amerika. Den vanlige oppfatningen er at de over 500.000 nordmennene som utvandret til Amerika på 1800-tallet sviktet Norge, mens de andre ble igjen for å bygge landet. Det stemmer ikke. I kraft av å være mange og med en rotfestet drøm om Norge skapte utvandrerne sterke organisasjoner i Amerika. Spesielle blant disse er alle de norskamerikanske mannskorene i Midtvesten.

Det er det samme som innvandring, bare sett fra det opprinnelige bostedet.Grunnene til at folk utvandrer kan være mange, men skyldes ofte politiske, religiøse eller økonomiske årsaker. Det skulle være en skriftlig kontrakt mellom agenten og utvandreren, som skulle undertegnes av politimesteren. Hensikten med kontrollen var blant annet å hindre personer i å emigrere hvis de var ettersøkt av påtalemyndighet, hadde bidragsplikt eller utestående verneplikt med mer. Utvandreren er 11 bokstaver langt og inneholder 4 vokaler og 7 konsonanter.

Begge var de med og påvirket Norges historie. Dette er fortellingen om han som dro til Amerika.

RELATERTE BØKER