Retten i det digitale Norge

Retten i det digitale Norge - Iver Tangen Stensrud | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Iver Tangen Stensrud
DIMENSJON
12,9 MB
FILNAVN
Retten i det digitale Norge.pdf
ISBN
1939546250962

BESKRIVELSE

Senter for rettsinformatikk skriver sin historie tilbake til et møte på Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo i 1970. Gjennom 50 år har senteret vært ledende innen undervisning og forskning på juss og teknologi.Denne boka ser på senterets rolle i utviklingen av personvernet i Norge, i utviklingen av juridiske teknologier og på hvordan de har formet møtene mellom teknologien og jussen. Samtidig plasserer boka senteret i en større teknologihistorisk, rettshistorisk og samfunnshistorisk kontekst, og tegner dermed et bilde av rettens møte med det digitale Norge.Iver Tangen Stensrud er historiker med mastergrad fra NTNU og doktorgrad fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Han har vært ansatt som forsker på Senter for rettsinformatikk under arbeidet med denne boka.

Personvern er knyttet til retten til personlig integritet og til å ha en egen privat sfære som en selv kontrollerer. Personvern er viktig for ytringsfrihet, for hvis en borger føler sitt personvern ... Her overvåkes Telenors systemer for telefon- og mobiltrafikk i Norge 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Sammendrag. Senter for rettsinformatikk skriver sin historie tilbake til et møte på Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo i 1970.

RELATERTE BØKER