Utbruddet av andre verdenskrig

Utbruddet av andre verdenskrig - Marco Smedberg, Niklas Zetterling | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marco Smedberg, Niklas Zetterling
DIMENSJON
6,8 MB
FILNAVN
Utbruddet av andre verdenskrig.pdf
ISBN
6001853904404

BESKRIVELSE

Den komplette historien om utbruddet av andre verdenskrig. I september 1939 gikk Hitler og Stalin til angrep på Polen. De var overbevist om at de britiske og franske regjeringene kom til å vike enda en gang. Men invasjonen av Polen skulle bli gnisten som satte verden i brann. Denne boken avslører en rekke myter om hvordan andre verdenskrig startet. Den retter opp den polske krigsmaktens ufortjent dårlige rykte og setter Polens historie inn i en større europeisk sammenheng. De erfaringer Tyskland og deres fiender gjorde seg under invasjonen av Polen, kom til å påvirke hele utviklingen av andre verdenskrig. Som tilleggskilder har forfatterne benyttet et stort antall øyenvitner, brev og dagbøker, og boken inneholder et rikt kartmateriale. Marco Smedberg er militærhistorisk forfatter. Han har vært offiser i pansertroppene og generalstaben, men er også magister i filosofi. Han har blant annet skrevet Krigföring: från Austerlitz till Bagdad og Från Sicilien till Rom: Kriget i Italien 1943-44 Niklas Zetterling er en av verdens fremste eksperter på andre verdenskrig. Han har tidligere utgitt en rekke bøker på norsk: Andre verdenskrig år for år, Jakten på Bismarck, Tirpitz, Slaget om Kursk, 9. april og D-dagen.

Det er mange dypereliggende årsaker til utbruddet av 1. vk.

Bergensdelen av operasjonen var frontet av de tyske ... Andre verdenskrig begynte 04:40 om morgenen 1. september 1939 idet tyske Luftwaffe angrep den polske byen Wieluń, hvor 75% av byen ble lagt i ruiner og 1200 mennesker ble drept, hovedsakelig sivile.Fem minutter senere begynte beskytning fra slagskipet «Schleswig-Holstein» mot den polske festningen ved Westerplatte i Gdańsk/Danzig.Over 1,5 millioner tyske tropper invaderte Polen nå ... Bakgrunnen for utbruddet av første verdenskrig var sammensatt.

RELATERTE BØKER