Norge og det nye EU

Norge og det nye EU - Åslaug Haga | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åslaug Haga
DIMENSJON
3,27 MB
FILNAVN
Norge og det nye EU.pdf
ISBN
7091926340114

BESKRIVELSE

I denne boka drøfter Haga utviklingen i Unionen og de viktigste argumentene for hvorfor Norge fortsatt bør stå utenfor. Ingen sak er viktigere i norsk politikk enn spørsmålet om EU-medlemskap. Folkestyret, distriktene og velferden vil være i fare om vi skulle bli medlemmer, mener Senterpartiets leder Åslaug Haga. EU vokser og er i endring, men har interne problemer og er stadig en udemokratisk og usosial institusjon. Det er hundre år siden unionen med svenskene, og vi trenger ikke å melde oss inn i en ny union. Haga skriver om folkestyre, arbeidsplasser og velferd, miljøvern og landbruk, og om Norges rolle som selvstendig partner i det globale samarbeidet. Dette er en faktatung og lærerik bok som vil bli diskutert av både tilhengere og motstandere.

Det Norge vi kjente fra 50 og 60 tallet forsvinner ut i løpet av de påfølgende tiår. Vi får nye verdier som erstatter de gamle.

I forhandlinger med stormaktene er Norge nesten ubetydelig, i motsetning til EU-fellesskapet. Solidaritet med fattigere land: EU er et prosjekt for utjevning i Europa, og Norge bør bidra til at land som Spania , Portugal , Hellas og Irland kommer seg frem. Saker fra EU som er EØS-relevante, og som innebærer norske lovendringer, fremtidige budsjettmessige konsekvenser eller er av særlig viktighet, skal behandles av Stortinget.

RELATERTE BØKER