Fra stjernene til livet

Fra stjernene til livet - Sissel Horndal | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sissel Horndal
DIMENSJON
9,93 MB
FILNAVN
Fra stjernene til livet.pdf
ISBN
3061327022466

BESKRIVELSE

Det er høst og det blåser. Bladene faller. Bjørnen vandrer dypt inn i skogen og fuglene samler seg i store flokker. Mørketida kommer. Det blir frost. Menneskene blir stille og speider opp mot stjernene. Der, i det mørke himmelrommet, er noe stort i vente: Et nytt liv skal komme til verden. Alle gode krefter hjelper til. Langs en solstråle bærer det, ned mot jorda. Og så, når vinteren slipper taket og sola kommer tilbake, er tida inne. - En fortelling fra samisk mytologi, inspirert av samiske myter og religiøse forestillinger fra 1600- og 1700-tallet. Basert på tradisjoner fra lule- og sørsamiske områder. I etterordet gir Anna Westman Kuhmunen en kort beskrivelse av dette.

Frosten og mørketida kommer, og menneskene blir stille og ser opp på stjernene. Stjerneutvikling er ikke studert ved å observere livet til en enkelt stjerne siden de fleste endringene i stjernene skjer for langsomt til å bli oppdaget, selv over flere århundrer. I stedet har astrofysikere forstått hvordan stjerner utvikler seg ved å observere en rekke stjerner som befinner seg i ulike stadier i sine liv og ved å simulere stjernenes struktur med datamodeller . Forholdet mellom massen til stjernen i Luskur og dens kvadrerte temperatur er så og si det samme som for Solen, så stjernen følger også denne relasjonen godt.

Kjære leser, ønsker du tilgang til vår nettside? Klikk her! Se våre øvrige abonnement. Få tilgang til Ságat på nett, papir - eller velg en løsning som gir deg ... Fra stjernene til livet : en fortelling fra samisk mytologi.

RELATERTE BØKER