Hun som går

Hun som går - Samar Yazbek | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Samar Yazbek
DIMENSJON
3,91 MB
FILNAVN
Hun som går.pdf
ISBN
4543092083979

BESKRIVELSE

Samar Yazbeks roman Hun som går er en rystende opptegnelse om en ung jentes forsøk på å erkjenne krigens banale grusomheter. Det er en original og gripende bok som bringer leseren tett på de umenneskelige lidelsene under borgerkrigen i Syria.«Et stumt skrik fra Syrias helvete ...» Kristeligt DagbladRima sitter bundet fast i en kjeller i Ghouta utenfor Damaskus. Hele livet har de rastløse beina hennes villet gå av sted med henne. Men der hun tidligere ble stoppet av morens frykt for at hun skulle løpe sin vei, er det nå noe langt mer alvorlig som har tatt makten over henne: I Syria kommer krigens drønn stadig nærmere - så nærme at uskyldige mødre dør og unge jenter havner i avgrunnen.Rima forstår seg ikke på voldshandlingene. Hun greier ikke å ta dem inn over seg, men fortsetter å søke tilfukt i en fantasiverden. For å ta kontroll over redselen og maktesløsheten i kjellerrommet begynner hun til slutt å skrive ned sin historie.«Det er en genial romankarakter som Samar Yazbek skriver fram ... Den litterært begavede, men uvitende Rima registrerer uten helt å forstå, uten å tolke og uten å ta parti.» Mattias Hagberg, Göteborgsposten«Hun som går er en dypt original, nesten surrealistisk fantasi skrevet i et enkelt og tydelig språk ...» Lennart Bromander, Arbetarbladet«Radikalt og sørgelig om krigens Syria ...» Sandra Stiskalo, Kulturnytt P1«En roman om ufattelige tap.» Martina Montelius, Expressen«Boken ... etterlot denne leser meget berørt, og det skyldes - i tillegg til den grusomme virkelighet den beskriver - Yazbeks sans for detaljer, så som fargen på husmurene da gassbombene faller ...» Kathrine Tschemerinsky, Weekendavisen

En «pille» derfra kan distrahere unger som har falt og slått seg, men medisinen smakte ikke hos alle hennes 9000 følgere på Instagram. - Det var en hel haug som kommenterte bildet.

Men der hun tidligere ble stoppet av morens frykt for at hun skulle løpe sin vei, er det nå noe langt mer alvorlig som har tatt makten over henne: I Syria kommer krigens ... Da hun kom på jobb grytidlig i morges lå det 16 meldinger og ventet på henne. De hadde kommet inn siden 19.30 i går kveld.

RELATERTE BØKER