Vår sosiale virkelighet

Vår sosiale virkelighet - Ida Marie Henriksen, Lisbeth Elvira Levang, Marianne Skaar, Aksel Tjora | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ida Marie Henriksen, Lisbeth Elvira Levang, Marianne Skaar, Aksel Tjora
DIMENSJON
9,18 MB
FILNAVN
Vår sosiale virkelighet.pdf
ISBN
1610767273771

BESKRIVELSE

Sosiologifaget handler om hvordan mennesker danner samfunn gjennom samhandling og institusjonsbygging, og om hvordan samfunnet legger føringer for individers liv og muligheter. Derfor er dagligdagse erfaringer alltid interessante å undersøke sosiologisk. Hverdagen formes kontinuerlig av individene som befolker den, samtidig som den utgjør rammene rundt våre liv. I denne boka undersøker forfatterne hvordan fenomener som kaféliv, festivalglede, naboskap, mat, internett, fysiske rom, studier, by og bygd kan forstås ved å anvende sosiologiske perspektiver. Kapitlene bidrar til ny innsikt ved at den gjenkjennbare hverdagen analyseres og forstås ved hjelp av sosiologiens begreper og innfallsvinkler. Avslutningsvis tar boka opp hvordan man metodisk kan gå frem når man vil gjøre hverdagslivet til gjenstand for studier og eksperimenter. Boka henvender seg til studenter og forskere innenfor samfunnsvitenskap som interesserer seg for hverdagen som studieobjekt, og den vil også være til inspirasjon for andre som ønsker å sette sine egne hverdagserfaringer under en sosiologisk lupe. Forfatterne er ansatt ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU og driver også arbeidsfellesskapet Sosiologisk Poliklinikk i Trondheim. Ida Marie Henriksen, Lisbeth Elvira Levang og Marianne Skaar er stipendiater i sosiologi, mens Aksel Tjora er professor i sosiologi og leder av Sosiologisk Poliklinikk.

I sentrum for Searles (1995, 2001b) argumentasjon for en «sosial ontologi» står, som vi har sett, en spesifikk bevissthetsmessig innstilling til verden, en tro («belief») på at de faktiske forhold som talehandlingene uttrykker virkelig finnes. Bevisstheten er ikke bare en forutsetning (som hos Luhmann), men snarere en bestanddel av sosiale systemer. Røros.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788241203589 Kjøp 'Vår sosiale virkelighet, en introduksjon til hverdagslivets sosiologi' av Ida Marie Henriksen fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788245022896 Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online.

RELATERTE BØKER