Lektor Brock drar i krigen

Lektor Brock drar i krigen - Egil Børre Johnsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Egil Børre Johnsen
DIMENSJON
4,70 MB
FILNAVN
Lektor Brock drar i krigen.pdf
ISBN
6079085596865

BESKRIVELSE

Brock var i en mannsalder lektor. Som ung var han elsket av elevene. Men gløden avtok etter hvert. Mot slutten av karrieren ble han en beinhard ironiker. Som pensjonist og enkemann likte han best å skrive nekrologer og oppsøke statuer for å få til gode dialoger. Etter passerte åtti år blir Brock plaget av dårlig samvittighet. Velstand og trygghet har preget hele livet uten at han har lagt to pinner i kors for å dele av sin overflod med andre. Løsningen blir en soningsferd av de sjeldne. Inspirert av Henri Barbusses roman "Ilden" drar Brock til åstedet for de verste grusomhetene under første verdenskrig. Han ønsker å vandre, berøre, delta og be om unnskyldning for sitt fravær fra lidelsen. En oldings aktive solidaritet med den krigen som overgår alle andre i meningsløshet må da bety noe?

Som ung var han elsket av elevene. Men gløden avtok etter hvert.

Egil Børre Johnsen, som gjennom mange år har samlet og lest en stor mengde bøker med lærere som hovedpersoner, mener ... Johnsen, Egil Børre, 1936-Johnsen, Egil Børre Børre Johnsen, Egil Johnsen, Egil Børre, 1936-...., linguiste Egil Børre Johnsen VIAF ID: 22178553 (Personal) Seksdagerskrigen var en kortvarig, men intens krig som foregikk i Midtøsten i 1967.Krigen ble i hovedsak utkjempet mellom Israel på den ene siden og Egypt, Jordan og Syria på den andre siden. Irak, Marokko, Algerie, Tunisia, Saudi-Arabia og Sudan var i mindre grad involvert, men sendte noen tropper og utstyr for å støtte den arabiske siden..

RELATERTE BØKER