Prosten

Prosten - Jan Jakob Tønseth | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Jakob Tønseth
DIMENSJON
10,69 MB
FILNAVN
Prosten.pdf
ISBN
1001906085590

BESKRIVELSE

En spennende roman om Tønseths bestefar Kristen Skjeseth, prost i Vågan i Lofoten fra 1921 til 1951, en sosialt engasjert og modig kirkens mann. Han var far til Gunnar Skjeseth, modell for helten i Tønseths romantrilogi: "Hilmar Iversens ensomhet". Preget av Tønseths humor og sjeldne fortellerbegavelse. For den historisk og religiøst interesserte, og de som liker god litteratur."For et menneske. For en roman. (...) Jeg var trist da boken tok slutt." Eskil Skjeldal, Vårt Land «... romanen er et stykke kirkehistorie som helt selvsagt burde interessere alle som er en del av den norske kulturen. (...) Å lese Tønseth er en svir."Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen (...) Dette er et stykke kirkehistorie. Et stykke norgeshistorie. Et stykketidsbilde og ikke minst et stykke fylt av vakre og rørende menneskeskildringer. (...) Prosten er et stykke edel romankunst."Atle Christiansen, Aftenposten " sobert, lettflytende, humoristisk og underholdende ... en sjeldenhet." Turid Larsen, Dagsavisen Turid Larsen, Dagsavisen "Tønseth har [...] gjort oss kjende med eit godt og samvitsfullt menneske som kan tena som eit føredøme for oss alle. Det skal forfattaren ha takk for."Odd W. Surén, Dag og Tid

Prester og kirkelige ansatte i Bamble prosti, Den norske kirke Prosten har en egen side på Facebook som heter «Prosten i Ytre Nordmøre prosti». Gå inn og lik denne.

Ansvar, arbeidssituasjon og ledelse Boken Prosten: Ansvar, arbeidssituasjon og ledelse av Morten Huse er et diskusjonsinnlegg om ledelse av prester og om ledelse i kirken. Ledelse og arbeidsforhold i kirken har i den senere debatt fått stor oppmerksomhet.

RELATERTE BØKER