Kokainkrigen

Kokainkrigen - Roy Krøvel | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roy Krøvel
DIMENSJON
10,18 MB
FILNAVN
Kokainkrigen.pdf
ISBN
4608321651811

BESKRIVELSE

Kokain var fienden som skremte vettet av vestlige politikere på begynnelsen av 80-tallet. Crack førte med seg elendighet og kriminalitet. Kokain var trenddopet som truet selv de beste familier. Men krigen mot kokain fører med seg mer død og fordervelse enn kokain. I Andesregionen har krigen mot kokain ført til en ond sirkel av væpnede grupper, paramilitære, korrupte politikere, kriminalitet og vold. Krigen mot kokain har gjort dyrking, smugling og salg av kokain voldsomt lønnsomt. Når produksjonen reduseres, øker prisene bare enda mer, og produsentene blir rikere. I denne boken fortelles en historie om 20 års krig mot kokain. Etter 20 år var kokain lettere tilgjengelig enn noen gang tidligere. Det eneste krigen mot kokain førte til, var at produksjonen flyttet fra sted til sted med væpnede grupper, massakrer og en strøm av flyktninger som resultat. Historien om krigen mot kokain er vevd sammen med historien om marxistiske geriljagrupper, høyreorienterte paramilitære bander og urbefolkningens egne tradisjoner. Roy Krøvel er journalist. Han har tidligere gitt ut Svart hvitt i farger - seks historier om opprør (Spartacus 1998) sammen med fotograf Håvard Houen og Ryggsekkjournalister og digitale informasjonskrigere (Spartacus 1999). Han er utdannet historiker og siv.ing, og har vært prosjektansvarlig for LAG og SAIH i Latin-Amerika. Han er for tiden ansatt som stipendiat i utviklingsforskning ved Institutt for historie og klassiske fag ved NTNU.

I 2006 åpnet Falstadsenteret som nasjonalt senter for studier av krigens fangehistorie og mennes... Kjøp bøker av Roy Krøvel. ...

Men krigen mot kokain fører med seg mer død og fordervelse enn kokain. Når Colombias hær beslaglegger et kokainlaboratorium, vil det ofte være en FARC-leir ikke langt unna. Hvis det ikke var noen som brukte kokain, ville det ikke ha vært massakrer og kidnappinger i Colombia, sier landets visepresident. Forfatter av boken Kokainkrigen - 20 år av en velsignet forbannelse.

RELATERTE BØKER